Belgen tweede op WK blind wijnproeven

20 octobre 2014

104c2d80-574a-11e4-9289-ff865d455fc0_web_scale_0.084674_0.084674__

Een Frans viertal heeft zaterdag het wereldkampioenschap blind wijnproeven gewonnen in Aÿ, in het oosten van Frankrijk. De Belgen, die vorig jaar als eerste eindigden, werden eervol tweede.
De deelnemers – achttien ploegen van vier personen – bogen zich zaterdagochtend over twaalf wijnen uit verschillende landen. De bedoeling was om voor elk van die wijnen het land van oorsprong, de belangrijkste druivensoort, de producent, de appellatie en het oogstjaar te bepalen.

Jean-Michel Perrussan, Eddy Gautier, Didier Sanchez en Pierre Citerne, allen afkomstig uit Toulouse, haalden met verve de overwinning binnen. Ze slaagden er in om voor drie van de twaalf gedegusteerde wijnen alle vragen correct te beantwoorden en scoorden daarmee 139 punten. De Belgen – een viertal uit Namen – konden hun titel van wereldkampioen niet verlengen: Robert Rouelle, Olivier Georges, Philippe Berger en Olivier Rotiers eindigden met 118 punten op de tweede plaats. Spanje volgde met 93 punten. Rusland werd vierde, Andorra vijfde en de Chinese ploeg die bestond uit vier 25-jarige studenten maakte indruk met een verdienstelijke zesde plaats. Daarnaast deden ook ploegen mee uit onder meer Finland, Zweden, Denemarken, Andorra, Argentinië, Zuid-Afrika en Brazilië.

In 2015 verhuist het kampioenschap, dat georganiseerd wordt door het Franse wijnblad La Revue du vin de France, naar Châteauneuf-du-Pape in de Rhônevallei.

Bron DeStandaard.be