‘In de Wulf’ van Kobe Desramaults beste restaurant van Europa

10 juin 2014

Opinionated About Dining (OAD), de website van de invloedrijke foodblogger Steve Plotnicki, heeft zijn lijst bekend gemaakt met de 100 beste restaurants in Europa. Het restaurant van de Belgische chef Kobe Desramaults, ‘In de Wulf’, prijkt op de eerste plaats. Daarmee laat ‘In de Wulf’ het bekende restaurant ‘Troisgros’ in Roanne en de voormalige nummer 1 ‘Quique Dacosta’ achter zich.
‘Deze erkenning doet enorm deugd’, aldus Kobe Desramaults in een eerste reactie. ‘Het is een ongelofelijk cliché om te zeggen dat dit het resultaat is van een groep mensen maar ik ben ervan overtuigd dat die waardering veel te maken heeft met het internationale karakter van ons team. Ik werk met gasten uit tien verschillende landen die allemaal supersterk en geëngageerd zijn en mee de structuur en de eigenheid van In de Wulf bepalen.’

De chef van In De Wulf haalt verder ‘een stuk gezonde koppigheid en eigenzinnigheid’ aan als verklaringen voor het succes. ‘We focussen heel bewust samen op ons restaurant. Ik heb respect voor collega’s chefs die ook buiten hun zaak allerlei activiteiten ontplooien maar ik wil zelf zoveel mogelijk energie en tijd in mijn zaak steken en in zaken die we zelf belangrijk vinden en die voor het restaurant en onze gasten meerwaarde opleveren. Mogelijk ligt daar ook een stukje verklaring in voor de internationale erkenning die ons te beurt valt.’

De lijst wordt sinds 2012 opgesteld aan de hand van de opinie van 4.300 personen die samen goed zijn voor 140.000 restaurantbeoordelingen. De notering van het restaurant van Kobe Desramaults op de eerste plaats is bijzonder, maar wat de gouden podiumplaats nog specialer maakt is de stoet van indrukwekkende namen die na In de Wulf volgt in het klassement.

In de Wulf stond in 2012 als hoogstgeplaatste restaurant van ons land op nummer 30 en dook vorig jaar met een 5de plaats de top tien in. Noma van chef René Redzepi stond vorig jaar nog op nummer 2 en zakt dit jaar naar de 7de plaats. De tweede plaats dit jaar is gereserveerd voor ‘Troisgros’ in Roanne. Quique Dacosta in Dénia, de nummer 1 van 2012 en 2013, vervolledigt het podium.

De top tien:

1. In de Wulf, Dranouter

2. Troisgros, Roanne

3. Quique Dacosta, Dénia

4. 41 Degrees, Barcelona

5. Le Louis XV – Monte Carlo

6. Amador, Mannheim

7. Noma, Kopenhagen

8. Fat Duck, Bray

9. Astrance, Parijs

10. L’Arpège, Parijs