Eerste aardbeien van het seizoen geveild

11 mars 2014

Bij veiling BelOrta zijn dinsdag de eerste aardbeien van het seizoen onder de hamer gegaan. Ze leverden 5,50 euro op per doosje van 500 gram. De veiling verwacht dit seizoen, dat loopt tot en met de feestdagen, 9 miljoen kilo aardbeien te verhandelen, zo meldt ze dinsdag.
De eerste aardbeiden bij BelOrta waren van de variëteit Sonata. Ze zijn geteeld op stellingen in een verwarmde serre. ‘Door het prachtige weer en de zonovergoten dagen, hebben deze eerste vruchten de zonne-energie maximaal kunnen benutten waardoor deze aardbeien een optimale smaak hebben’, luidt het.

De primeur-aardbeien werden geteeld bij Meyers Softfruit uit Riemst en gekocht door speciaalzaak-traiteur Vitamientje uit Landen.

BelOrta, ontstaan uit de fusie van de Mechelse Veilingen, Coöbra in Zellik en Veiling Borgloon, vormt met een omzet van meer dan 350 miljoen euro naar eigen zeggen ‘de grootste coöperatieve veiling van Europa’.

(Bron Belga)