Kulminator is beste biercafé ter wereld

2 février 2014

Het Antwerpse café Kulminator is verkozen tot beste biercafé ter wereld door de bezoekers van de website Ratebeer.com. Vorig jaar werd het café derde. Kulminator heeft een score van 100 procent en kreeg 309 stemmen achter zich. Enkel geregistreerde gebruikers die regelmatig hun mening geven, kunnen stemmen.
Kulminator aan het Antwerpse Vleminckveld heeft negen bieren op tap en meer dan achthonderd op fles. Het café gaat met zijn perfecte score Ma Che Siete Venuti a Fà in Rome en Mikkeller & Friends in Kopenhagen vooraf, die ook 100 procent kregen, maar door minder gebruikers.

Het beste bierrestaurant ter wereld is volgens de gebruikers van de website De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw, gevolgd door Akkurat in Stokholm.

In de categorie beste bierwinkel kregen vijf Belgische handelszaken een Gold Award: Mi-Orge Mi-Houblon (Arlon), Het Oude Schooltje van de Struise Brouwers (Oostvleteren), Dranken Geers (Oostakker), Drankencentrale de Hopduvel (Gent) en Bierhandel Willems & Zoon (Grobbendonk).

Ratebeer.com is ook de website die trappist van Westvleteren mee op de wereldkaart zette. Maandag wordt bekend of Westvleteren 12 opnieuw het beste bier ter wereld is volgens de stemmers.

Bron : DeStandaard.be