‘Hertog Jan’ opent tijdelijk restaurant Yellow in Brugge

28 février 2014

Bron DeStandaard.be

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens trokken zondagavond de deuren van Hertog Jan achter zich toe, omdat het restaurant deze zomer opent op een andere locatie. In de tussentijd koken de heren in een oud herenhuis in het centrum van Brugge, waar ze donderdagavond de eerste gasten ontvingen in hun pop-uprestaurant Yellow Bistro.

Met Yellow Bistro willen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens de nadruk leggen op hun zoektocht naar eigentijds eten, klinkt het in het persbericht. Het is niet de bedoeling om hier een driesterrenkeuken aan te bieden. ‘Ons team is hier aan slag, maar we bieden hier vooral de betere bistrokeuken aan’, aldus De Mangeleer in Het Nieuwsblad.

De Mangeleer, onlangs verkozen tot Europese Chef van 2014, zal ook hier steeds bewust kiezen voor lokale, verse seizoensgroenten, terwijl Boudens de smaken van de gerechten aan de intensiteit van de juiste wijnen (of bieren) koppelt.

Het concept moet een voorsmaakje zijn van wat we later kunnen verwachten in de permanente bistro, die in juni moeten openen in het oude pand van driesterrenrestaurant Hertog Jan. De nieuwe Hertog Jan in Zedelgem zou half juli de deuren openen.

Lees meer hier.