Naamse kok Grégory Gillain wint Ster Belgische keuken

23 septembre 2013

De professionele kok Grégory Gillain uit Namen heeft de finale van de eerste editie van de wedstrijd Ster van de Belgische keuken gewonnen. Dat maakte de organisatie Meesterkoks van België vanavond bekend. De winnaar werkt in de keuken van het restaurant L’Eau Vive in Arbre, onder de vleugels van chef-kok Pierre Résimont. Hij nam het op tegen de Brusselaar Maxime Collin (Villa Lorrain).
Gillain presenteerde een gerecht bestaande uit ‘schol à la meunière’ met onder meer geplette aardappelen en met peterselie bestrooid witloof, en een chocoladegarnituur bestaande uit ‘een ganache van Belgische chocolade, verse kaas met gekonfijte citroenen en speculooscrumble’.

Per provincie (de tien provincies en het Brusselse gewest) was een deelnemer aangeduid. De jury bestond uit tien Belgische chef-koks, onder wie Lionel Rigolet (Comme chez soi), Christophe Hardiquest (Bon Bon), Yves Mattagne (Sea Grill) en Peter Goossens (Hof Van Cleve). Volgend jaar vindt de tweede editie van de wedstrijd plaats.