Topchocolatier Dimitri Salmon naar World Chocolate Masters

5 octobre 2012

Van Knackweekend.be

Chocolatier Dimitri Salmon mag volgend jaar België vertegenwoordigen op de gerenommeerde internationale wedstrijd World Chocolate Masters in Parijs.
De Waalse chocolatier Dimitri Salmon won de nationale preselectie voor creatieve topchocolatiers tijdens de vierdaagse vakbeurs Broodway in Kortrijk Xpo. Hij onderscheidde zich van vijf andere kandidaten.

De 42-jarige Salmon stak er met kop en schouders boven uit. Vooral de ervaring speelde een grote rol bij de keuze voor de Waal. Salmon eindigde al eens tweede op de World Chocolate Masters in 2009.

De chocolatiers moesten sierstuk uit chocolade maken van een meter hoog, met als thema « Architectuur van de Smaak ». Daarnaast stonden ook chocoladegebak opgebouwd uit verschillende lagen, een gemouleerde praline en een gastronomisch chocoladedessert op basis van een klassiek Belgisch recept met een hedendaagse touch op het programma. En de werkmethode werd onder de loep genomen. Lees meer…