El Bulli vs Alinea in Chicago, de video

13 février 2012

Je moet het maar durven, wat restaurant Next heeft gedaan : de ploeg van Ferran Adria ontmoette de Amerikaanse chef-met-lef Grant Achatz, die een passie heeft voor moleculair koken, met als bedoeling om een spectaculair menu te bedenken, een hommage aan de Spaanse meester, die zijn restaurant in 2011 heeft gesloten. 28 gerechten uit de 25-jarige geschiedenis van El Bulli werden geselecteerd. Met onder andere de nitro caipirinha met dragon (uit 2004), de sferische olijven (2005), de vloeibare kipkroketten (1998) of nog de couscous van bloemkool met een saus op basis van planten (2000). De site Eater Chicago heeft de hand kunnen leggen op het volledige menu van deze uitzonderlijke maaltijd die sinds 8 februari wordt geserveerd. Het evenement was best een (te?) lange aankondiging waard, met een (al te?) plechtstatige soundtrack.