Tommy Cavaliere, beste kok in België 2012

12 novembre 2011

De prijsuitreiking had plaats in hotelschool Spermalie in Brugge.
Tommy Cavaliere van restaurant Innesto in Houthalen eindigde eerste van de wedstrijd vóór Roseane Da Silva Barros, sous-chef in het Brugse restaurant « Aneth », en Sam Van Houcke, sous-chef van het restaurant « Onder de Toren » in Hansbeke.
Eerste sommelier van België 2012 werd Yanick Dehandschutter van de “Sir Kwinten” in Sint-Kwintens-Lennik. Joachim Bauwens van restaurant « Bachus » in Aalter en Pieter Fraeyman van restaurant « Hertog Jan » in Brugge eindigden tweede en derde in de wedstrijd voor de beste sommelier van België.
De wedstrijden werden georganiseerd onder de leiding van de club Prosper Montagné.
Volgens een wet van 13 mei 2009, moet het ministerie van de Middenstand de uitmuntendheid in verschillende domeinen bekronen. Voor de koks en sommeliers ging het daarvoor aankloppen bij de Club Prosper Montagné, die de wedstrijd sinds 1954 organiseert.