Pieter Verheyden is de beste Belgische sommelier

10 octobre 2011

Pieter Verheyden, sommelier in het restaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem, werd uitgeroepen tot de beste sommelier van België. Dat gebeurde na een wedstrijd die vorige zondag in Tour en Taxis in Brussel gehouden werd.
Steven Vullaert (restaurant Nuance in Duffel) eindigde tweede en Michel Demuynck (La Petite Ferme in Erpent), derde.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Gilde van Sommeliers van België en bestond uit een eerste theoretisch gedeelte over de kunst van het wijnschenken, oenologie en gastronomische kennis. Daaruit kwamen de drie finalisten die na de middag aan de praktische proef mochten deelnemen.

Daarvoor moesten ze Champagne serveren, wijnen en gerechten op elkaar afstemmen, rode wijn decanteren en drie wijnen, waaronder een Marsala, organoleptisch analyseren.