Het goede nieuws is dat het genot van de fijne keuken niet beperkt hoeft te blijven tot ego en pretentie. Het kan ook echte nederigheid en vakmanschap omhelzen, zonder op enigerlei wijze talent, consistentie en, natuurlijk, smaak te verdoezelen.

Deze woorden zouden kunnen passen bij de persoonlijkheid van Stéphane Lefebvre, een man van overtuigingen en loyaliteit. Ver van de glitter en glamour vertrouwt de man op een basis die weinig mensen ervaren: zijn restaurant zit altijd vol.

Het was in 2008 dat Stéphane Lefebvre zijn koffers en messen neerlegde in de Haspengouw, in een mooie villa net buiten Jodoigne. Stéphane, die al heel wat heeft meegemaakt, zal herinnerd worden omdat hij de legendarische Bistro du Mail in Elsene opnieuw op de gastronomische kaart heeft gezet, met een Bib Gourmand en een ster in de Rode Gids.

Omdat de roep van zijn geboorteland het sterkst was, is Stéphane vervolgens naar het moederland gegaan om zijn eigen gastronomisch huis op te richten. Een gerenommeerd adres, nog steeds erg populair en dat al jaren meegaat.

Stéphane Lefebvre, die sinds 2014 een Michelin-ster heeft, heeft een culinaire aanpak die evolueert en hij deelt met zijn gasten zijn passie voor een fijne en gulle seizoenskeuken; een keuken die hij creatief en zuiver wil maken, gebouwd op lokale producten en geïnspireerd door versheid, om de borden zo goed mogelijk op te zetten met nobele deugden, gespeend van kunstgrepen.

Naast de vanzelfsprekendheid van de mooie producten die hij gebruikt in een menu dat om de twee maanden evolueert, voelen we de beheersing van uitgesproken smaken en de absolute standvastigheid van de Chef. In de eetzaal is het Virginie Charlier die met efficiëntie en precisie ritme geeft aan een bediening die zo dicht mogelijk wil aanleunen bij de zorg van een clientèle die al sinds jaar en dag op elkaar is ingespeeld en die bij Les Petits Oignons zijn goede rekening vindt in aanvullingen met een magnifieke prijs-kwaliteitverhouding.

LD