In Moeskroen, verscholen in een bescheiden, discreet gebouw in een straat met netjes op een rij staande huizen, waan je je even in een scène uit het "leven op het platteland". Maar let op! Dit is niet het platteland zoals het vaak wordt afgeschilderd door een stedelijke intelligentsia – die zelf vastzit tussen onrust en haast, tussen oppervlakkige keukensterretjes en vluchtige trends die even snel verdwijnen als ze zijn opgekomen.

Hier, in de handen van een jonge chef, wordt de tafel opnieuw een magische plek waar de fijnproever zijn ogen niet hoeft te sluiten om van elk moment te genieten. In lijn met dit hedonistische credo combineert Vugo van Jérôme Axters met brio eenvoud en gulheid, talent en vakmanschap.

De eetzaal biedt verschillende sferen. Langwerpig van vorm opent ze met een afgeronde bar, gevolgd door een rij tafels en vervolgens een lichtrijke ruimte die uitkijkt op een charmante tuin. De decoratieve lijnen trekken zich discreet terug, waardoor enkel een zachte en doordringende indruk achterblijft. Deze minimalistische benadering verdwijnt volledig zodra het bord wordt geserveerd.

Jérôme Axters is een talent. Zijn ervaring, geslepen en verfijnd bij Château du Mylord (2*) en Hof van Cleve (3*) van Peter Goossens, vertaalt zich in een briljante keuken: kleuren, kruiden, cuisson, ingrediënten en presentatie – alles klopt. Het bewijs van deze overvloedige precisie en zijn doordachte werk vinden we terug in gerechten zoals de zalmforel met mierikswortel, foreleitjes en preisorbet, de Skrei met jonge ui, gekonfijte citroen en een jus van graten met vermout, de halfgegaarde coquille met sojaboon, kanttegeltje, daikon en soja-sorbet, de langoustine met spek, bloemkool, eryngii en miso-jus, de zeeduivel met schelpdieren, aardappelmousseline, jonge wortel, spinazie en waterkers-jus, de Iberische solomillo met chorizo, octopus, spitskool en fregola sarda, de Black Angus rundsfilet met runderwang, cannelloni, knolselder en gekarameliseerde knoflookjus, de pomelo met ananasbouillon, Italiaanse meringue, citroengras, shiso en kokos-sorbet, en de Guanaja-chocolade 70% met banaan, karamel, marshmallow en pindaroomijs.

Jérôme Axters spreekt klare taal: puur, begrijpelijk en indrukwekkend. Laat ons erheen gaan, vrij van geest, met vreugde, zonder tijd te verspillen.