Stéphane Lefebvre, de vernieuwing van een huis in het licht

In Jodoigne toont Stéphane Lefebvre vandaag het nieuwe gezicht van zijn prachtige huis. Vorig jaar kregen Les Petits Oignons een volledig heringerichte setting: een modern, zijdeachtig interieur, badend in licht, waar zachte en koperkleurige tinten zorgen voor een warme, serene sfeer.
Dit vernieuwde kader opent ook de deur naar een vrijere keuken, een breder en geïnspireerd repertoire.

Al van bij het begin bewijst Stéphane Lefebvre dat een goede tafel geen ego of pretentie nodig heeft. Hier draait verfijning om precisie, nederigheid en vakmanschap. Sinds 2014 bekroond met een Michelinster, volgt de chef uit Jodoigne een eerlijke en veeleisende lijn: een seizoenskeuken, verfijnd en evenwichtig, gebaseerd op lokale producten en pure smaken, zonder overbodige franjes.

Zijn kaart evolueert voortdurend, met gerechten die om de twee maanden veranderen op het ritme van de markt en zijn inspiratie. Het Éphémère-menu van dit moment bewijst het:
Wilde zwijnenrug met gerookte foie gras, kweepeer en kamille; Patrijs en kalfszwezerik met Fine Champagne; Fazant met gnocchi, Parmezaan en prei; Hert met girollen en boeddha’s hand; Haas met rode biet en cassis; Pomelo met tonkaboon en zoete aardappel.
Een seizoensgebonden symfonie, evenwichtig en levendig, waarin elk gerecht getuigt van meesterschap en gevoeligheid.

In de zaal zorgt Virginie Charlier voor een precieze, attente en vloeiende service, trouw aan de geest van het huis. Bij Les Petits Oignons blijft het plezier van de gast de enige leidraad, en de ervaring balanceert tussen elegantie, juistheid en gulheid – iets wat nog maar weinigen zo natuurlijk weten te brengen.

LD