Piet Huysentruyt haalt eerste Michelinster binnen met Likoké

24 février 2014

Chef-kok Piet Huysentruyt heeft, met zijn restaurant Likoké in de Ardèche, een eerste Michelinster binnengehaald. Dat meldt Le Guide Michelin maandag op Twitter.
In oktober werd het nieuwe restaurant van Huysentruyt in het dorp Les Vans – sinds juni vorig jaar open – al door Gault&Millau verkozen tot ‘ontdekking van het jaar’, maar nu hebben onze zuiderburen ook een eerste Michelinster veil voor het restaurant van de bekende televisiekok, zo maakten ze maandag bekend via Twitter.

Huysentruyt heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij met Likoké op een Michelinster mikt en heeft bij de opening meteen zijn prijzen op het niveau van die ambitie gezet. Wouter Van der Vieren, de ex-chef van Clandestino (Temse) en Wy (Brussel), staat achter het fornuis in het restaurant.

In totaal werden 57 nieuwkomers bekroond met een ster, naast zes nieuwe tweesterrenrestaurants en een driesterrenrestaurant. Chez Bru, het restaurant van die andere Belgische chef in Frankrijk, behoudt zijn ster.