Whisky: het genot van de fijnproever

14 février 2012

Op 10 en 11 februari 2012 vond dit weekend het internationale Malt Whisky Festival plaats. Geen uitnodiging om je lavenloos te zuipen, nee, een beurs opgetrokken om de grote diversiteit aan whisky te ontdekken. Op het festival zelf werden proefglaasjes betaald met een toepasselijke ‘dram’.
Wie hier geweest is, kreeg heel wat te horen over het distillatieproces, en de regio’s waarvan deze whisky’s afkomstig zijn. Je kon er ook een Masterclass Nosting and Tasting volgen. Of wat dacht je van een bezoek aan de distilleerderij van Filliers? Het kroonstuk van het festival was beslist de Benromach 2000 die ter gelegenheid van het festival gebotteld werd (en nu nog even te koop is via de webshop). Nieuwe afspraak op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2013?

http://www.whiskyfestival.be/