Het palmares van de Knack Restaurantgids 2013-2014
De Knack Restaurantgids gebruikt Gardes als kwaliteitsaanduidingen. 
Betekenis van de gardes:
5 gardes:grootste onderscheiding met felicitaties van de jury
4 gardes:grootste onderscheiding
3 gardes: grote onderscheiding
2 gardes:onderscheiding
1 garde: veelbelovend
7 WINNAARS GOUDEN GARDES
7 restaurants worden in een specifieke categorie bekroond met een Gouden Garde.
Gouden Garde bezet met diamanten voor een
uitzonderlijke carrière : Bert Meewis, Restaurant Slagmolen
Gouden Garde Beste Kok van het Jaar:
Olivier Van de Meerssche, Restaurant Appelsveer
Gouden Garde Vrouwelijke Chefkok van het Jaar:
Viviane Verheyen, Restaurant Le Zoute Zoen
Gouden Garde Jong beloftevolTalent:
Broes Tavernier, Restaurant ’t Vijfde Seizoen
Gouden Garde Uitheems Restaurant van het Jaar:
Tomoyasu Kamo, Restaurant Kamo
Gouden Garde Inventieve Kok van het Jaar:
Viki Geunes, Restaurant ‘t Zilte
Gouden Garde Sommelier van het Jaar:
Jan Rots, Brasserie Latem
Grootste onderscheiding met felicitaties van de jury (5 Gardes)
COUVERT COUVERT
DE KARMELIET
HERTOG JAN
HOF VAN CLEVE
IN DE WULF
L’AIR DU TEMPS
NUANCE
SEA GRILL
‘T FORNUIS