
De gastronomiegids Gault&Millau heeft maandagmiddag in Brussel de laureaten van zijn 2026-editie bekendgemaakt. Karen Torosyan van het restaurant Bozar Restaurant in Brussel werd verkozen tot ‘Chef van het Jaar’.
De titel van Chef van het Jaar 2026 gaat dus naar Karen Torosyan (45) van Bozar Restaurant in Brussel.
“Jaar na jaar heeft Karen Torosyan zich opgewerkt tot een van de grote ambachtslieden van de smaak, gedreven door een obsessieve zoektocht naar perfectie, zowel in het gebaar als op het bord. Deze chef van Armeense afkomst, die verliefd werd op België, dwingt respect af. Van de afwaskeuken tot de erkenning van vandaag getuigt elke stap in zijn carrière van een zeldzame vastberadenheid. Zijn onderscheidingen en steeds hogere score bewijzen het: niet minder dan drie awards markeren de opmars van dit huis. In het Bozar Restaurant, een ware cultplek, verheerlijkt hij de klassiekers met een bijna horlogemakersprecisie en bewijst hij in tal van gerechten een technische beheersing ten dienste van een diep menselijke keuken — een keuken die het verhaal vertelt van werk, passie en liefde voor het product,” schrijft de redactie van Gault&Millau België.
Karen Torosyan volgt daarmee Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten in Lennik (2025), Maxime Collard van La Table de Maxime in Our (2024), Nick Bril van The Jane in Antwerpen (2023), Thierry Theys van Nuance in Duffel (2022) en Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot (2021) op.
Karen Torosyan | Bozar Restaurant – Baron Hortastraat 3, Brussel
LD • Beeld © Pieter D’Hoop