Maurice le Limonadier, genesteld in het hart van de voetgangerszone van Nivelles, is een toevluchtsoord voor fijne mensen en liefhebbers van lekker flessen. Bedacht door Gaëtan Poels en Amine Mechmech, het 'maestro'-duo van Divino Gusto, een fijn gastronomisch etablissement op een steenworp afstand, biedt Maurice le Limonadier een culinaire versie waar we van houden, met gerechten, al dan niet gedeeld, die behagen, goed gericht en geruststellend zijn.

De weinige vierkante meters die Maurice bewoont, verhinderen niets: noch goed eten, noch echt drinken en nog minder delen.

Men zou de plaats met verschillende identiteiten kunnen bestempelen, tussen de wijnbar, de snack plates, het pocket restaurant en de bistro die zendt, zullen wij eerder de nauwkeurige benadering en het meesterschap begroeten, of het nu vast of vloeibaar is. 

Het is er gezellig, als een soort mooi boudoir waar de warmte van hout en fluweel zwaarder weegt dan het ijzige design van de adressen die een spektakel van zichzelf maken. Deze ruimte, tussen licht en schaduw, is het perfecte kader voor de smakelijke en beheerste harmonieën van een chef-kok en de verlichte visie van een groot sommelier.

In de keuken, Amine Mechmech is in beweging. Aan elk gerecht wordt gewerkt, zoals deze mooie garnaalkroketjes, deze tartaar van zeebaars en oesters, gel van sinaasappel en wortel, deze toast van paddenstoelen en 63° ei, deze pacherri van kreeft en emulsie van parmezaan. Er zijn ook andere zekerheden, zoals de parelhoen op grootmoeders wijze, de vis, geserveerd op aardappelrisotto, preifondue, verse kruidensap of de zwezerik, champignons, appels An.

En dan zijn er nog de wijnen. Wijnen gekozen en geselecteerd door een echte sommelier. De kelder slaapt nooit en de aanpak van Gaétan Poels is duidelijk; we hebben onder andere de witte Ô de Craie Vin de Liège, de Chenin Nature van Mosse, de White Spirit van Domaine Réveille of Domaine de Cristia, de Lunar Apogée Bleue of de Libero 2018 van onze vriend Morandini van Domaine Fuori Mondo gespot voor de rode wijnen. 

Zoveel garanties om een echt goede tijd door te brengen.