We zullen de geschiedenis niet herhalen. Brasserieën zullen ons altijd blijven aanspreken: sfeer, leven, een gevarieerd publiek, een dynamische bediening, rumoer en gelach als muziek, een bord dat zeker in de smaak zal vallen. En delen.
Of het nu gaat om een lunch voor twee of een diner voor veertien, of je nu met z'n tweeën bent, een groep vrienden, op zakenreis of gewoon een groep vrienden, je zult het hier naar je zin hebben. Niets minder bij Les Terrasses, de prachtige hedendaagse brasserie in Gemblout.
Vorig jaar luidde de spectaculaire komst van Pierre Résimont, de tweesterrenchef van L'Eau Vive in Arbre, en de ondertekening van de kaart, de goede tijden in. Een belofte die werd ingelost.

God weet hoeveel (echte) fijnproevers in de regio al tijden hoopten dat een chef die naam waardig ooit het etablissement zou overnemen dat jarenlang een van de parels in de kroon van de Belgische sterrengastronomie was: de Prince de Liège van Claude Garin.

De tweesterrenchef stelde ons meteen gerust: "Nee, dit is geen nieuw restaurant met sterrenambities! En nee, dit is Eau Vive niet. Het doel hier is niet om gastronomie met een Michelinster aan te bieden. Integendeel. De plek is toegankelijk, warm en vriendelijk. De keuken moet net zo vriendelijk zijn. Daarom is het menu een "zorgvuldig bereide familiebrasserie". Met de toegevoegde strengheid en consistentie.

In de keuken zorgt de chef voor de continuïteit van de reeds goed beheerste brasseriekeuken van de "Terrasses" door deze te kleuren, of liever te verfijnen, met toetsen "van Pierre Résimont". De gevarieerde kaart omvat een aantal aperitiefschotels en blikjes vintage sardines, terwijl de rest van ons kan terugvallen op een modern brasserie-repertoire. Van de Parmezaanse smelt, gekonfijte tomaat en babysalade tot de oesters uit Ancelin, kroketjes van slak en varkenspoot, prei met walnootvinaigrette en gerookte paling als voorgerechten, en de huisgemaakte rundvleesburger, Rundertartaar en gebakken foie gras, kalfszwezerik met gebakken bospaddenstoelen, koolvis in een amandelkorst, aardappelpuree en sinaasappel beurre blanc, en natuurlijk de onvermijdelijke Bouchée à la Reine.
De slimmeriken en de fijnproevers (of de fijnproevers en de slimmeriken) zullen zich storten op de Menu Suggesties (€45 voor drie borden en €55 voor vier), onderbroken door de markt en de impulsen van de keuken.

De kelder is briljant en meer dan gevalideerd. Of je nu een fan bent van klassieke labels, een trotse patriot die Belgische wijnen ontdekt, of een slimme wijndrinker voor een eerlijke prijs, er is voor elk wat wils om de dorst te lessen met alle plezier en zonder al te veel hoofdpijn.

Voortaan behoort Les Terrasses du Prince tot de beste brasserieën in Wallonië.