Goede tijden zijn nooit toevallig.

Het adres is zeker discreet, want het ligt aan het jaagpad aan de oevers van de Maas, maar het is er o zo druk. Zo kan in twee woorden het aanhoudende succes van de Terrasses de l'Ecluse sinds drie jaar worden samengevat. Het succes van een uitstekende hedendaagse brasserie die snel zijn publiek heeft gevonden ondanks zijn onopvallende of zelfs onzichtbare ligging vanaf de weg. Het had omschreven kunnen worden als vertrouwelijk en exclusief, maar daar was geen tijd voor. Zoals met alle sluizen, zodra de poorten werden geopend, steeg het niveau.

In de keuken, waar de dynamische jeugd van Jonas Tasseroul ritme gaf aan de eerste golven, heeft hij nu met succes de kachels overgenomen van het kleine zusje van de Terrasses de l'Ecluse: de Terrasses du Prince in Gembloux. Vandaag is het de subtiele creativiteit en de doorleefde ervaring van Olivier Bellaches die een gevarieerde kaart tekent, die evolueert volgens de seizoenen. Olivier Bellaches is een echte goede kok, zijn meesterschap blijkt elke dag uit zijn dagelijkse gastronomische vluchten of uit de nieuwigheden zoals de vers bereide vis en tartaar, de smakelijke en nauwkeurige suggesties of de aperitiefschotels op basis van een verscheidenheid aan lokale producten: boter, groenten en vlees komen grotendeels uit een straal van slechts enkele kilometers. 

Als echte levensgenieters stelden Jean-François Beguin en Olivier Libois zich de plek voor "zoals voor hen": het mooie eigentijdse kader, de attente bediening, een fijne wijnkaart en de originele cocktails zorgden onmiddellijk voor een ritme en een sfeer die verschilden van de gewone dagen die men in de regio gewend was. 

Na het uitblazen van zijn derde kaars heeft het restaurant aan de oevers van de Maas zijn plaats als vlaggenschip op het Naamse plein alleen maar bevestigd. Veel meer dan een brasserie of een terras, is het een ware belevenis om hier te wonen, met familie of vrienden.