Met de bonhomie van de naam in het achterhoofd, zou men er niet op wedden dat een aardig restaurant de kaart van ongebreidelde gulzigheid speelt wanneer het de deur van Rossini openduwt. De kopij moet worden herzien, want dit persoonlijke adres is ver verwijderd van het basiscliché. De plaats is lang en opent zich achter een van de smalle gevels van deze grote verkeersader die zich uitstrekt over het Place De Brouckère. Je komt deze brede gang binnen door, letterlijk en figuurlijk, de diepte in te lopen.

Dit is het huis van een echte restauranthouder, in de edele zin van het woord. Bogdan Streinu is een man die weet hoe hij zijn gasten moet verwelkomen en verzorgen, en het is met zijn hart en zijn handen wijd open dat hij de eerste momenten die hij in zijn huis doorbrengt, vastlegt.

Vanaf de eerste smaak voelt men dat er iets gebeurt, als een soort uitnodiging aan het gehemelte. Het eerste gerecht is Terre & Mer, tartaar van Holsteins rundvlees, schelpdieren en Sevruga-kaviaar met Bloody Mary-saus. De mond wordt geprikkeld, wil graag meer proeven. Het wordt niet teleurgesteld wanneer het de versie van het moment van de Huisgemaakte Noordzeegarnalenkroket ontdekt, een genot van finesse en gulzigheid.

Het gerecht is de signatuur van het huis en gaat nog een stapje verder dan de cursor van de goede smaak: Tournedos Rossini, ossenhaas, gebakken ganzenlever, saus met verse seizoenstruffels. De bereiding is net zo perfect als de begeleiding, het geheel perfect sappig.

Met andere woorden, het woord "cuisine" heeft hier zijn volle betekenis. Een absoluut eerbetoon aan Bogdan Streinu en zijn chef handlanger, Victor Mititiuc.

In het hart van de eetzaal voegt een transparante kelder - maakt u zich geen zorgen, de selectie flessen is dat niet - zijn steen toe aan het bouwwerk van dit hol van de Smaak.