Veel meer dan alleen een ontmoetingsplaats voor vrienden.

Bij de ingang van Nijvel is Auberge de Thines stevig verankerd, als een baken.

Als dirigent staat Laurent Degembe aan het roer. En met hem in de zaal Michaël Demat en aan het fornuis chef-kok Olivier Bureau en zijn kompaan Arnaud Thiteux bevestigen elke dag opnieuw dat hun herberg een goede keuze is. In een gezellige bistro-sfeer werken de vier vrienden harmonieus samen om hun mooie schip de juiste koers te geven, en de keuken die ze aanbieden beweegt mee op het ritme van de vruchten die de markt en de seizoenen bieden. En het raakt de juiste snaar. Juist qua producten, juist qua bereidingen en juist qua culinaire invloeden.

Hier geen uitgebreide menukaart, geen warrige aanpak; we nemen je bij de hand, serveren goed bereide gerechten en verzorgen je smaak op een duidelijke manier. Het menu van dit moment getuigt hiervan, waarbij we kozen voor het begin: de Grijze garnaalkroketten, Sint-Jakobsschelpen, skrei-ravioli, combava, het 63° ei, romige pompoen, wortel en pastinaak en de onmisbare 'Djote en un éclair' (een herziene versie van de beroemde Nijvelse al djote-taart). Om verder te gaan, kunnen we kiezen uit huisgemaakte steak tartaar, wok van rivierkreeftjes met curry, eendenborst, 3 pepersaus, Chimay varkenskotelet of skrei, cava saus.

En als we u vertellen dat de wijnen deze mooie beweging volgen en de service in harmonie is, heeft u geen enkel excuus meer. De fijnproevers in de buurt en daarbuiten hebben het goed begrepen, gezien de constante drukte.

Een plek voor vrienden, een toevluchtsoord voor vrienden en nog veel meer. Alleen voor medeplichtigen. Of niet. Een prachtige sfeer die nog eens wordt benadrukt en bevestigd door het ruime terras bij mooi weer en een meer dan gemakkelijke parkeergelegenheid.

LD