Meer dan een hangplek voor vrienden.

Bij de ingang van Nivelles springt de Auberge de Thines eruit als een baken.

Laurent Degembe is de dirigent van het orkest. En met hem in de eetzaal, Michaël Demat en aan de piano bevestigen chef Olivier Bureau en zijn partner Arnaud Thiteux elke dag dat hun Auberge een goed idee is. In een prachtige bistronomische stemming gaan de vier kameraden als een huis in brand om hun mooie boot in de juiste richting te trekken en de keuken die ze voorstellen vaart op het ritme van de vruchten die de markt en de seizoenen bieden. En het is precies goed. Precies op het niveau van de producten, precies op het niveau van de keuken en precies op het niveau van de gastronomische invloeden.

Hier is geen lange menukaart, we gaan niet alle kanten op; we nemen u bij de hand, we geven u goed bereide gerechten en we zorgen voor uw smaak in een heldere benadering. Dit wordt geïllustreerd door het menu van dit moment, waar we voor het eerst kozen voor de mergpijp, gekonfijte ui en gedroogd fruit, de onvermijdelijke Djote en un éclair (een herziene versie van de beroemde tart al djote uit Nijvel), de Grijze garnalenkroketten en de Makreel, maïscrème en artisjok. Laten we verder gaan met de huisgemaakte rundertartaar, de gehaktballen à la brabançonne, de kalfszwezerik en zijn paddenstoelenrisotto, het gele gevogelte gevuld met gekonfijte knoflook, Jack Daniel's barbecuesaus of de zeebaarsfilet in Cava-saus.

En als je eenmaal te horen hebt gekregen dat de wijnen deze mooie beweging volgen en dat de bediening in harmonie is, heb je geen excuus meer. De lokale en internationale fijnproevers hebben dit begrepen, gezien de constante toeloop.

Een adres voor vrienden, een referentiepunt voor vrienden en nog veel meer. Alleen te delen tussen handlangers. Of niet. Een mooie sfeer die nog wordt onderstreept en bevestigd door het ruime terras op mooie dagen en de gemakkelijke parking.