Tussen kracht en delicatesse

Al zeven jaar lang leeft en straalt de Tafel van Mus als een baken voor fijnproevers in de hoofdstad. Het veegt de klagers weg die blijven hangen bij de heersende somberheid, mobiliteitsproblemen en andere kwesties; de dagen van Mustafa Duran, alias Mus, zijn gemaakt van warmte en optimisme.

Op een steenworp afstand van het hart van de hoofdstad, op het Place de la Vieille Halle aux Blés en tegenover de Jacques Brel Foundation, hoeft u niet te vertellen dat hier, in Brussel, ze bekend zijn. En dat is niet voor niets, Mus heeft zich ontwikkeld in prachtige Brusselse huizen zoals bij Roland Debuyst en Michel D, of hij heeft een echte ziel in zijn service geïnstalleerd om Jaloa te laten evolueren tot een ster destijds. Hetzelfde geldt voor zijn chef Khaled Bouhamidi, een gepassioneerde, getalenteerde en wijze autodidact, opgeleid in een huis waar Mus werkte, ze zijn samen opgegroeid om elkaar nooit meer te verlaten. Samen, als bereidwillige slachtoffers van wat de markt die dag te bieden heeft, componeren ze hun borden rond de prachtige Franse gastronomie; zonder te vergeten hier en daar te tintelen met meer originele of zelfs oosterse noten om subtiel hun afkomst te suggereren. Het hele repertoire dat zo is samengesteld, wordt aangeboden in verschillende menu-opties die de prachtige producten onthullen. Hier en daar jongleren ze met moderne accenten of, omgekeerd, met Proustiaanse madeleines die zijn zoals het hoort bewerkt. Om dit alles te begeleiden, is het Mus' passie om wijnschatten te ontdekken die kwaliteit-prijsverhouding en originaliteit combineren. Dit alles binnen een wijnkaart die natuurlijk ook de grote en mooie klassieke etiketten bevat die aanslaan wanneer je een gebeurtenis wilt vieren of gewoon jezelf wilt verwennen.

Plezier, tenslotte, zult u ook hebben wanneer u aanschuift in de gezellige maar elegante en verfijnde omgeving van de eetkamer of de intieme kelder waar plaats is voor maximaal zes gelukkige mensen.

Mus blijft een optimist. En dat is waarschijnlijk wat zijn glimlach voedt, waar zijn cliënteel zo van houdt. Het is aan u om dat te ervaren. En om deel uit te maken van degenen die positief en aangenaam spreken over het centrum van Brussel. Een aantrekkelijkheid die ook Emre Duran, de zoon van Mustafa, heeft overtuigd om te werken en te leren naast zijn vader in de zaal, tot groot genoegen van de klanten die hem al een paar jaar gewend zijn te zien. Nog een reden om te glimlachen.