Een uitzonderlijke plek en zijn veelzijdige horizon.

Op een steenworp afstand van Huy ligt het Domaine de Naxhelet, waar discretie in authentieke adel wordt gekleed. Een hotel, een wellnesscentrum en een prachtig restaurant zijn gebouwd rond een gerenommeerde golfbaan. De omgeving is verbluffend, genesteld in het hart van een uitgestrekte en overvloedige natuur, de Cuisine du Naxhelet staat en onthult zich als het gastronomische hart van de plaats.

In overeenstemming met de duurzame aanpak van de familie Jolly, is de lokale stempel van het restaurant diepgaand en geeft het trots aan producten van eigen bodem, zoals blijkt uit het brood en de groenten, die ter plaatse worden geproduceerd. Het is aangenaam om de echte wil te voelen om de eisen van luxe te combineren met een echte ecologische ambitie. 

De door Chef Jacques Demany voorgestelde gerechten combineren, en bevestigen, deze verankering met toetsen van originaliteit, door het gastronomische moment te bepalen zonder ooit onnodig naar het verwarrende toe te gaan door zich te beperken tot het al te geziene, zoals die dag, de Saint-Jacques vergezeld van Serrano en vooral van koffieschuim, in een grote gastronomische harmonie.

Op wijngebied bood de uitstekende Alexandre Bemelmans, een sommelier met een lange staat van dienst in het Prinsdom, al zijn kennis aan met zijn karakteristieke elegantie en oprechte welwillendheid om de best mogelijke matches van echte delicatesse voor te stellen. Nogmaals, zonder de meer lokale accenten te vergeten, want we zijn blij de Chant d'Éole te vinden, in afwachting van de wijn van het familielandgoed in de komende jaren.

Het spreekt vanzelf dat een bezoek aan dit prachtige adres een ontspannende gastronomische ervaring is, die u voor de duur van een maaltijd of een verblijf meevoert naar een andere plaats, ver, ver weg van de dagelijkse drukte.