32, Chemin de l’Herbe
Aan tafel, verwend, bij het haardvuur.
Dit is een typisch huis, een Brabantse hoeve, gelegen aan de rand van het charmante dorp Bonlez. De sfeer is onmiddellijk voelbaar. De met klimop begroeide buitenmuren en het terras dat uitkijkt op een weelderige tuin brengen een zeldzame rust en geven het huis een unieke ziel.
Bij '32' kom je niet zomaar eten zoals overal elders. Men komt hier niet alleen om goed te eten, maar ook om te genieten van de ziel van de plek, om een moment van rust en sereniteit door te brengen op het platteland, op slechts vijf minuten van Waver en twintig minuten van Brussel. De charme van de plek wordt nog versterkt door het interieur, dat perfect aansluit bij de sfeer: ruwe pleistermuren, rustiek houtwerk en een open haard, wat bijdraagt aan een intieme en warme ambiance.
Wat betreft de keuken heeft Simon Vanden Broucke zich bij het avontuur gevoegd dat zijn vader Michel meer dan twintig jaar geleden begon. Vanuit zijn keuken brengt de jonge chef een eerlijke, smaakvolle keuken, balancerend tussen klassieke gerechten en hedendaagse creaties. Enkele gerechten op het menu: huisgemaakte foie gras terrine met Bas-Armagnac, nobashi-garnalen met Thaise basilicum en kimchi, 63° ei, kreeft en champagnesabayon, loempia's van gekonfijte eend, groenten en sinaasappelkaramel, huisgemaakte garnalenkroketten, groenteravioli en Thaise bouillon, sint-jakobsschelpravioli en boerenkool, groene kerrie espuma, tonijn met Mexicaanse kruiden, gekruide groenten en guacamole, pompoenravioli met witte truffelpoeder, Franse duif op karkas gegaard, wortelvariaties en porto-jus, kippenfilet met dragon, geïnspireerd op mijn jeugd, rundvleesburger, filet puur, gerijpte entrecote van vijf weken, americain préparé en kalfszwezerik.
Dit alles vergezeld door een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart, samengesteld door Michel, met een knipoog naar verborgen schatten.
Een speciaal woord van lof ook voor het prachtige terras met uitzicht op de tuin, dat met de seizoenen mee verandert. In de zomer biedt het een idyllisch kader, terwijl het in de herfst verandert in een knusse alpine chalet, waar thematische avonden worden georganiseerd. Fondue en de legendarische raclette behoren daarbij tot de hoogtepunten.