Au Gré du Vent

Restaurant - 7180 Seneffe

Rue de Soudromont, 67 - 7180 Seneffe - Tel. : +32 (0)64 33 66 01
Open van 12 tot 14 uur en van 19 tot 21 uur. Gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond, maandag en dinsdag.

info@resto-augreduvent.be | website | facebook | Bereikbaarheid

Eigenaar(s) :
Sébastien Guchet & Stéphanie Thunus

Aan het fornuis :
Stéphanie Thunus

De grond waarop Stéphanie Thunus haar talent botviert ligt ver van zee, strand en kliffen. Als boerendochter weet ze maar al te goed dat je de roep van de zee beter niet beantwoordt als de westenwind hevig tekeergaat, het ontzilte water onbarmhartig de kwetsbare bomen geselt. Ver van de oneindige watervlakte vond ze een andere plek waar nomaden zich als een vis in het water voelen: aan de voet van een windmolen. Au Gré du Vent is geen doordeweeks restaurant. Hier waait een creatieve wind, de eigenaars werken nederig en naarstig. Eenvoud en moed typeren deze jonge vrouw die onder andere school heeft gelopen in de smaakvolle le Gril aux Herbes van Evan Triantopoulos. In het bord ? Ongelofelijk genereus wat texturen betreft, kleur en smaak. Een onweerlegbaar bewijs daarvoor leveren de harmonieuze « mer et ferme » (zee en boerderij), zoals de wilde tarbot die met een scheermes (langwerpig schelpdier) wordt geserveerd, aromaten en witte boter waar een beetje gember aan werd toegevoegd. Prachtig gegaard, met aangepaste begeleiding en ook nog eens oogstrelend gepresenteerd, om er het water van in de mond te krijgen. We vragen naar meer want er is iets van het « Marshallplan » in dit restaurant dat zich richt op het Henegouwse platteland, streek die nog te vaak als het arme broertje van de nationale gastronomie wordt afgedaan. Achter deze mooie investering gaat er een terugkeer naar de oorsprong schuil, als van de zalm die naar de bron weerkeert, en waar ongelofelijk zoete broodjes worden gebakken. Stéphanie Thunus werkt nu op een steenworp van de boerderij van haar ouders. Dit is een lady chef van eerste categorie, laat daar geen twijfel over bestaan. 

+ Meer informatie

Meer informatie

Lunch : 38 € (3 gangen)
Marktmenu : 39 € (3 gangen) - 70 € met aangepaste wijnen
Menu Hartenbreker : 60 € (4 gangen) - 98 € met aangepaste wijnen
Degustatiemenu : 80 € (6 gangen) - 126 € met aangepaste wijnen

Privésalon (tot 16 personen) - privéparking (30 plaatsen) – makkelijk parkeren in de straat – makkelijke toegang voor personen met beperkte mobiliteit (behalve toiletten) - airco - kinderschotels (op aanvraag) – vegetarische gerechten (op aanvraag).